Meny
27 mar2023

Rehabilitering vid reumatisk sjukdom

Vi erbjuder rehabilitering för personer med reumatisk sjukdom inom ramen för externa rehabiliteringsprogram för Västra götalandsregionen. Både teoretiska och praktiska moment ingår med individuell behandling som aktiviteter/träning i grupp. Syftet är att ge möjlighet att träffa andra och utbyta erfarenheter, öka motivation att träna, och få bättre redskap att hantera vardagen. Fysisk aktivitet och träning bedrivs i träningslokaler, i varmbassäng och utomhus. Moment för styrka, kondition, led- och muskelrörlighet, gång och balans varvas med yoga, basal kroppskännedom, avspänning och andningsövningar.  Att prova olika fritidsaktiviteter kan också ingå. Möjligheter finns att prova olika hjälpmedel och få ergonomisk rådgivning samt samtal kring smärthantering, sömn, stress för att finna en väg till balans mellan vila och aktivitet. Målet med insatserna är att bibehåll bästa möjliga funktionsförmåga och förutsättningar för ett liv med god livskvalitet.